Dags att vidga vyerna

ayiaa_183679719

Sabina Karlsson får ofta kommentarer från tjejer som vill uttrycka sin tacksamhet över att hon visar upp sin kropp.

– Instagram är bra eftersom även icke-model-ler kan lägga upp bilder på alternativa kroppar där. Jag tror att det hjälper att börja följa någon som är snarlik i kroppen för att börja uppskatta sin kropp mer, istället för att sitta och jämföra sig med någon som inte ser ut som du själv.

Sabina och hennes kurviga kol­legor har alla en historia av att inte känna sig accepterade på grund av sina former. Sabina jobbade länge som smalare modell.

– Idag vill jag absolut inte väga vad jag gjorde då, i relation till min längd. Det är så konstigt att

många säger att man är fin när man har gått ner i vikt, och att det ska vara skämmigt att vara en storlek 42 eller 44. Jag tycker om min kropp som den är nu och skulle inte vilja byta ut den. Och då har jag celluliter och inga fasta armar.

Tillsammans med sina kollegor jobbar hon för att fler kroppstyper ska bli accepterade.

– Det handlar om att vidga män­niskors vyer gällande vad en vacker kropp är. Och spegla hur samhället faktiskt ser ut, med kvinnor i alla olika färger och former. Hon tror att fler kvinnor kan bli nöjda med sina kroppar om de kan känna igen sin egen kroppstyp i tidningar och på TV. Nästa steg är att sudda bort uttrycket plus size och bara få vara en modell.

– Om utbudet på TV och i magasin blir större, ökar också acceptansen för andra kroppar än den smala.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *